Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μεταμόρφωση κουτιού


  Αρκετό καιρό σκεφτόμουν να μεταμορφώσω άχρηστα κουτιά παπουτσιών σε κουτιά αποθήκευσης. Μιας και είναι ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να αξιοποιήσεις ένα άχρηστο αντικείμενο και να του χαρίσεις μία νέα λειτουργία (τα μέσα αποθήκευσης είναι πάντα χρήσιμα!), το είχα εφαρμόσει αρκετές φορές και στο παρελθόν. Ωστόσο, αυτή τη φορά ήθελα να δοκιμάσω και κάποιον καινούριο τρόπο υλοποίησης. Φανταζόμουν να φτιάξω ένα κολλάζ από αποκόμματα παλιών περιοδικών και εφημερίδων. 

  Καθώς δεν είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο, προσπάθησα να βρω πληροφορίες για τη διαδικασία και να αντλήσω έμπνευση και από το ίντερνετ. Μάλιστα, ένα blog που βρήκα χρήσιμο και μου άρεσε γενικότερα πολύ ήταν της misirloumisirlou, το http://misirlouhandmade.blogspot.com.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν:
  • Άδειο κουτί παπουτσιών
  • Αποκόμματα από παλιά περιοδικά ελεύθερου Τύπου
  • Κόλλα για παζλ και χειροτεχνίες
  • Πινέλο


Η διαδικασία που ακολούθησα είχε ως εξής:
  • Έκοψα τα χαρτιά στα επιθυμητά σχήματα
  • Πέρασα την πίσω πλευρά τους με την κόλλα και τα τοποθετούσα στο κατάλληλο σημείο
  • Κάλυψα κάθε εξωτερικό σημείο του κουτιού όσο καλύτερα γινόταν
  • Αφού καλύφθηκε το κουτί με τα χαρτιά, πέρασα όλο εξωτερικό με μία λεπτή στρώση από την κόλλα, προκειμένου να του δώσει ένα πιο όμορφο φινίρισμα

Το τελικό αποτέλεσμα:







  Όπως παρατηρεί κανείς από τις φωτογραφίες το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο. Αφενός ήταν μία πρώτη προσπάθεια εφαρμογής μίας τέτοιας μεθόδου που μοιάζει με decoupage (αυστηρά τεχνικά όμως δεν νομίζω ότι θα συγκαταλεγόταν εκεί) και αφετέρου το κουτί δεν είχε τέλεια επιφάνεια. Είχε στραπατσαριστεί κατά τη μεταφορά σε κάποιες γωνίες, αλλά αποτελούσε ιδανικό μέγεθος για τη χρήση που το ήθελα και γι' αυτό έλαβε πράσινο φως για πειραματισμό. 

  Ωστόσο, παρόλες τις ατέλειες, το τελικό αποτέλεσμα στην πραγματικότητα μου αρέσει και  έχει πράγματι βοηθήσει στην την οργάνωση της ακαταστασίας που επικρατούσε στο συγκεκριμένο χώρο .

Άλλα ιστολόγια που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα και μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης είναι το http://decoupageaddict.blogspot.gr και το http://para-kelsoscooks.blogspot.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου